Conspect dictionar personalitati, meditatii, maxime - Eduard TUMAGIAN


Eduard TUMAGIAN

Nume: TUMAGIAN
Prenume: Eduard
Nationalitate: romana

Date despre nastere
Loc: Bucuresti
Judet: BUCURESTI
Zona/Regiune: Muntenia
Tara: Romania Romania
Continent: Europa de Est
An: 1944
Eduard TUMAGIAN
In prezent are 79 ani.

Activitate:
Bariton. Absolvent al Conservatorului de muzica “Ciprian Porumbescu”, la clasa de canto a profesorului Viorel Ban, laureat al concursurilor de la Viena, Paris, Toulouse, Barcelona, Treviso, Vercelli, Verviers, Hertogenbosch, Eduard Tumagian este astazi un nume celebru.
Cariera sa s-a desfasurat pe cele mai mari scene ale lumii: Scala din Milano (debutul sub conducerea muzicala a lui Riccardo Muti), Deutsche Oper din Berlin, Teatro Colon din Buenos-Aires, Covent Garden din Londra, Palais Garnier si Opera Bastille din Paris; acestora li se adauga o lunga lista de teatre de opera din Basel, Bordeaux, Bilbao, Toulouse, München, Zürich, Viena, Bonn, Geneva, Palermo, Torino, Bruxelles. De asemenea, a participat si la festivalurile de la Salzburg, Lausanne, Oviedo. A efectuat turnee cu Teatrul Scala din Milano in Japonia, a cântat la Carnegie Hall din New York (in Nabucco de Giuseppe Verdi sub bagheta aceluiasi Riccardo Muti).
In mai 2000, a participat in concertul George Enescu la sfârsit de mileniu – studioul Mihail Jora al Radiodifuziunii Române. In iunie 2001, a interpretat rolul lui Simon Boccanegra din opera omonima a lui Verdi – pentru prima data in versiune de concert in România. Tot pe aceeasi scena, in anul 2003, a interpretat si rolul Barnaba din La Gioconda de Amilcare Ponchielli.
In 2002, cu ocazia sarbatoririi a saizeci de ani de viata, Eduard Tumagian a primit in semn de pretuire Ordinul National pentru Merit in grad de Comandor. Tot in 2002, artistul a sustinut spectacole cu operele verdiene Simon Boccanegra la Tel-Aviv, Vecerniile Siciliene la Opera-Bastille din Paris, Rigoletto, Il Trovatore, la Festivalul Open Air – Elvetia. In compania orchestrei simfonice a Filarmonicii din Berlin a cântat in concertul intitulat Eduard Tumagian cânta muzica italiana.
Artistul a realizat discuri cu operele integrale Rigoletto, Simon Boccanegra, Falstaff, Otello – de Giuseppe Verdi; Gianni Schicchi de Giacomo Puccini, I Pagliacci de Ruggiero Leoncavallo, Cavalleria rusticana de Pietro Mascagni, Razboi si Pace de Serghei Prokofiev; dintre inregistrarile video amintim La Traviata si Luisa Miller de Giuseppe Verdi, un concert cu Placido Domingo.
A cantat sub bagheta unor dirijori celebri precum Riccardo Muti, Claudio Abbado, Alain Lombard, Nello Santi, Daniel Oren, Mstislav Rostropovici, Gianandrea Gavazzeni.
Eduard Tumagian este un reper al artei interpretative contemporane, constituindu-se intr-un model al teatrului liric al secolului al XX-lea si inceputului de secol XXI.


Categorii pentru Eduard TUMAGIAN:
Muzica

Personalitati nascute in localitatea Bucuresti
Personalitati nascute in judetul BUCURESTI
Personalitati nascute in zona/regiunea/statul Muntenia
Personalitati nascute in tara Romania Romania
Personalitati nascute pe continentul Europa de Est


Personalitati aniversate in anul 1944 - Evenimente din anul 1944

Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii! Nu sunteti logat! Mergeti la pagina de login!
Meditatii
Cautare personalitati in dictionar

Meditatii
Sondaje
Cazare Creare site

© Conspect dictionar personalitati, meditatii, maxime
© 1411434547

Dictionar   Meditatii   Creare site