Conspect dictionar personalitati, meditatii, maxime - David CRESCENZI


David CRESCENZI

Nume: CRESCENZI
Prenume: David
Nationalitate: italiana

Date despre nastere
David CRESCENZI

Activitate:
Pianist, director de orchestră şi de cor, David Crescenzi a început să studieze la Conservatorul din Pesaro, specializându-se ulterior în Instrumente de Orchestră, Muzică Corală şi Dirijor de Cor şi Pian.
Pentru mai mulţi ani a fost asistent şi colaborator al lui Alessio Vlad şi elevul lui Gustav Khunn la care a frecventat între anii 1993 şi 1996 Cursurile de perfecţionare "După-amieze muzicale" din Milano.
Datorită activităţii sale pe parcursul a două decenii, s-a consacrat mai întâi ca pianist acompaniator şi maestru locţiitor în diferitele Teatre şi Festivaluri lirice, atât în Italia cât şi în străinătate, iar actualmente ca dirijor de orchestră şi Maestru de Cor.
Printre realizările sale cele mai semnificative, să amintim colaborarea cu Teatrul Operei din Cairo, Egipt; în calitate de director invitat între anii 1998 şi 2003, unde a condus „Bărbierul din Sevilla", „Ocazia te face hoţ", „Contract de Căsătorie", „Domnul Bruschino" de G. Rossini, „Elixirul dragostei" de G. Donizetti, „Tosca" de G. Puccini, „Bal mascat", „Aida" şi „Rigoletto" de G. Verdi.
Între 1999 şi 2001 a fost Maestru de Cor la Teatrul „Carlo Felice" din Genova, iar în stagiunea 2004-2005 a fost locţiitorul Directorului Muzical de la Teatrul „St. Carlo” din Napoli.
Din anul 2002 colaborează cu Opera Naţională Română Timişoara unde a dirijat spectacolele de operă „Tosca”, „Turandot”, „Boema” şi „Madame Butterfly” de G. Puccini, „Bărbierul din Sevilla” de G. Rossini, „Aida”, „Rigoletto”, „Traviata”, „Nabucco”, „Trubadurul”, „Otello” şi „Bal mascat” de G. Verdi, „Carmen” de G. Bizet, „Cavalleria rusticana” de P. Mascagni, Paiaţe de R. Leoncavallo.
În cadrul repertoriului simfonic a colborat cu mai multe orchestre: Orchestra Teatrului „Reggio” din Parma, „Benedetto Marcello" din Teramo, Orchestra de Cameră din regiunea Marche, Orchestra de Cameră din Bologna, Orchestra Simfonică „G. Rossini" din Pesaro, Filarmonica „Marchigiana”, Filarmonica din Alessandria şi din Piemonte, Filarmonica „Banatul” Timişoara, Orchestra Operei din Zagreb, Croaţia. A colaborat cu solişti de talie internaţională printre care Francesco Manara şi Simonide Braconi, respectiv cu primul violinist şi primul violist a Teatrului „Scala” din Milano, sau cu celebrul flautist francez Maxence Lauriell.
De trei ori a dirijat la Doha, Quatar: în anul 2002 spectacolul de operă „Aida”, în anul 2003 „Ibn Sina” (opera modernă a compozitorului olandez Michil Borstlap), în anul 2005 „Aspire” (muzical al compozitorului american David Krane) cu ocazia deschiderii Jocurilor Olimpice Asiatice.
Pe o perioadă de două ediţii (2004-2005), a dirijat finala Concursului Naţional de Pian dotat cu premiul „Cupa Pianiştilor" din Osimo ( Provincia Ancona), iar între anii 2005 şi 2006 a condus concertul final al Concursului Internaţional de vioară „Postacchini" din cadrul oraşului Fermo din provincia Ascoli Piceno .
A dirijat în cadrul Operei Naţionale din Bucureşti, opera „Rigoletto” de G. Verdi în luna aprilie a anului 2006 iar succesiv a pregătit şi dirijat premiera la opera bufă „Nunta lui Figaro” în decembrie al aceluiaşi an la Opera din Timişoara.
În august 2006 a fost invitat de către Asociaţia C.E.E. Musiktheater din Viena, pentru a ţine un Master-class cu opera „Nunta lui Figaro " de W. A. Mozart, pentru tinerii studenţi din Europa de est.
În septembrie 2007 a participat cu Opera Naţională Română din Timişoara la Festivalul Internaţional „George Enescu" din Bucureşti, dirijând „Tosca” de G. Puccini, cu un casting internaţional, care îi avea ca protagonişti pe soprana Nadja Michael, baritonul Franz Grundheber şi celebrul tenor dominican Francisco Casanova.
În vara anului 2008 pe Arena „Sferisterio” din Macerata, va dirija în primă audiţie absolută în Italia; „Neues vom Tage" a compozitorului german Paul Hindemith.


Categorii pentru David CRESCENZI:
Muzica
Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii! Nu sunteti logat! Mergeti la pagina de login!
Meditatii
Cautare personalitati in dictionar

Meditatii
Sondaje
Cazare Creare site

© Conspect dictionar personalitati, meditatii, maxime
© 1411434547

Dictionar   Meditatii   Creare site