Conspect dictionar personalitati, meditatii, maxime - Articol 2266


Articol 2266

Rai si iad

Un renumit samurai, cu o constitutie masiva, a hotarat intr-o zi sa viziteze un calugar firav, sperand sa dobandeasca acces la secretele Universului. Calugare, spuse el, pe un ton agresiv, specific unui om obisnuit sa comande, invata-ma despre rai si iad! Micul calugar il privi in tacere pe vajnicul luptator.

Apoi, dupa cateva clipe, ii spuse samuraiului cu mult dispret: Sa te invat despre rai si iad? Nu te-as putea invata nimic. Esti murdar! Mirosi urat! Sabia ta este ruginita! Esti dizgratios, o adevarata rusine pentru clasa samurailor. Dispari din fata mea imediat! Nu pot sa te suport!

Samuraiul era furios. Atat de furios incat intregul corp incepuse sa-i tremure. Fata i se inrosise si valuri de manie ii strabateau trupul. Fulgerator, fara sa mai stea pe ganduri, samuraiul ridica amenintator sabia deasupra capului, pregatindu-se sa il ucida pe calugar.... Acesta este iadul, spuse, linistit, calugarul, privindu-l.

Samuraiul impietri, socat de raspunsul calugarului. Compasiunea si calmul acestui omulet, care isi riscase viata pentru a oferi o invatatura despre iad! Samuraiul isi cobori incet sabia, plin de gratitudine si, pentru motive pe care nu le putea explica, inima sa se umplu pe data de o pace cum nu mai cunoscuse.... "Si acesta este raiul", adauga, la fel de calm, calugarul.

Categorie: Povestiri Intelepte
Autor:
Trimite unui prieten!
Nota actuala: 8.75 (din 8 note acordate) - Acorda o nota!
Articol vizualizat de 1481 ori!

Comentarii
Teribil de mult mi-a placut Fujisawa Shuhei, in povestirile lui cu samurai. Vezi Sabia de bambus, la care s-a facut si un film super. In rest e OK. Nota 7.
(Comentariu introdus de Vilson Bela. Data introducere: 2007-01-01 00:00:00)

Website-ul nu este raspunzator pentru comentarii!
Nu puteti scrie comentarii! Nu sunteti logat! Mergeti la pagina de login!
Meditatii
Cautare personalitati in dictionar

Meditatii
Sondaje
Cazare Creare site

© Conspect dictionar personalitati, meditatii, maxime
© 1411434547

Dictionar   Meditatii   Creare site