Conspect dictionar personalitati, meditatii, maxime - Aurelia FLORIAN


Aurelia FLORIAN

Nume: FLORIAN
Prenume: Aurelia
Nationalitate: romana

Date despre nastere
Aurelia FLORIAN

Activitate:
Soprana. Laureată a Marelui Premiu Darclée în 2007, Aurelia Florian a studiat pianul înainte de a se dedica cântului. Sub direcţia maestrului Marco Balderi, ea a strălucit în rolurile reginelor donizettiene Anna Bolena, Maria Stuarda şi Elisabetta I din Roberto Devereux şi, în cadrul Anului Internaţional Puccini, în rolurile Giorgetta din Il Tabarro, Suor Angelica din opera cu acelaşi nume şi Lauretta din Gianni Schicchi.
În repertoriul mozartian ea a fost aclamată la Palatul UNESCO din Paris, unde a apărut în spectacolul cu opera Die Zauberflöte onorând cea de a 60-a aniversare a Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Ştiinţă, Educaţie şi Cultură.
Aurelia Florian şi-a susţinut cu succes Masteratul în Belcanto cu Mariana Nicolesco şi a obţinut Premiul I la Concursul Naţional al Liedului Românesc.
La Palermo a luat parte la primul Concert de Gală al artiştilor români în afara graniţelor ţării după aderarea României la Uniunea Europeană.
Ulterior ea a cântat la Bruxelles, în premiera mondială a Requiemului de Marian Mitea, transmis live de televiziunea belgiană.
La Ateneul Român din Bucureşti a interpretat partea sopranei din Simfonia a IV-a de Mahler, cu Orchestra Filarmonică George Enescu dirijată de maestrul David Gimenez-Carreras.
La Opera Naţională din Bucureşti ea a fost aclamată în rolul titular din Parisina d’Este, operă rară de Gaetano Donizetti, prezentată în premieră absolută în România, şi s-a bucurat de acelaşi succes în reprezentaţiile de la Castelul Peleş din Sinaia, în cadrul Cursurilor de Măiestrie Artistică 2009 oferite de Mariana Nicolesco şi la Televiziunea Română. Triumf reînnoit la premiera absolută în România a operei donizettiene Gemma di Vergy şi în rolul Norinei din Don Pasquale de acelaşi compozitor.
Iar premiera cu opera Celan de Peter Ruzicka la Opera Naţională din Bucureşti, în cadrul Festivalului Enescu, dirijată de compozitor, a fost pentru ea un mare succes remarcat de presa internaţională.


Categorii pentru Aurelia FLORIAN:
Muzica
Comentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii! Nu sunteti logat! Mergeti la pagina de login!
Meditatii
Cautare personalitati in dictionar

Meditatii
Sondaje
Opera Nationala
Creare site

© Conspect dictionar personalitati, meditatii, maxime

Dictionar   Meditatii   Creare site