Conspect dictionar personalitati, meditatii, maxime - Stefan IGNAT


Stefan IGNAT

Nume: IGNAT
Prenume: Stefan
Nationalitate: romana

Date despre nastere
Loc: Constanta
Judet: Constanta
Zona/Regiune: Dobrogea
Tara: Romania Romania
Continent: Europa de Est
Stefan IGNAT

Activitate:
Ștefan Ignat este absolvent al Academiei de Muzica din Bucureşti, promoția 1995. În perioada 1995 -1998 a studiat la Universitatea Mozarteum din Salzburg, beneficiind de o bursă de studii din partea Guvernului austriac iar până în anul 1999 a fost solist al Teatrului de Stat din Salzburg (Austria). Din 1999 este prim-solist al Operei Naţionale Bucureşti iar din anul 2010 este doctor în muzică.

În 1997 a câștigat premiul III și premiul Guvernului japonez la Concursul Internațional de Canto Voci Verdiane de la Bussetto, Italia. În anul 2002 a primit premiul „Ohanesian” acordat de Forumul Muzical Român iar în anul 2003 i-a fost decernat premiul „Arte” pentru interpretarea rolului Oedipe din opera lui George Enescu. În anul 2006 a primit premiul revistei „Actualitatea muzicală” pentru realizarea celor patru producții cu opera Oedipe de George Enescu.

A debutat ca solist în anul 1996 cu rolul Contele de Luna în Il Trovatore de G. Verdi, pe scene din Germania și Austria.

Au urmat o serie de producții și premiere în România și pe scene internaționale (Theater fur Voralberg, Bregenz, Festivalurile de Operă Gars am Kamp și St Margarethen, Austria, Bangkok, Thailanda, Loches și Ramatuel, Franța, Salonic, Grecia, Pedraza, Spania, etc.).

Repertoriul său este variat, din cele mai importante opere amintim: Oedipe din Oedipe de G. Enescu, Wotan –Aurul Rinului de R.Wagner, Scarpia- Tosca de G . Puccini, Contele de Luna- Trubadurul, Jago- Otello, Nabucco – Nabucco, Germont- Traviata, Amonasro – Aida, de G. Verdi.

Participă constant la Festivalul Internaţional „George Enescu” începând cu ediţia din 2003, când a interpretat rolul titular din Oedipe de G. Enescu, la fel ca şi la ediţia din 2005. La ediția din anul 2007 a participat la Concertul de deschidere, în opera Carmen de G. Bizet cu rolul Escamillo alături de tenorul José Cura şi partea de bariton din Carmina Burana de Carl Orff împreună cu orchestra Filarmonicii din Munchen iar la ediţia din 2009 a interpretat din nou rolul titular din opera Oedipe de George Enescu, de această dată în producţia realizată de Theatre du Capitole din Toulouse, precum și rolul principal din opera Celan de Peter Ruzicka. La ediția festivalului din anul 2011, a realizat o nouă producție a operei Oedipe de George Enescu și a interpretat Holderlin de Peter Ruzicka împreună cu orchestra Filarmonicii „Banatul” din Timișoara, sub bagheta compozitorului.

La ediția din anul 2013 a Festivalului Internațional „George Enescu” a interpretat rolul Jago din opera Otello de G. Verdi, în noua producție a Operei Naționale București, în regia Verei Nemirova și sub bagheta lui Keri Lynn Wilson. Ca și la edițiile anterioare, a interpretat rolul titular din opera Oedipe de G. Enescu.

În cursul anului 2014 a interpretat rolul Scarpia din opera Tosca de G. Puccini, în noua producție a Operei Naționale București, sub bagheta dirijoarei Keri-Lynn Wilson.

A fost ovaţionat pe scenele lumii în rolul Oedipe la Cagliari – Italia, Illinois – SUA, unde, datorită acurateţei muzicale, casa de discuri Albany Records editează un CD cu această capodoperă enesciană. A susţinut la Teatrul Naţional Sao Carlos din Lisabona rolul Wotan din opera Aurul Rinului de Wagner.

În anul 2011 a primit recunoașterea națională sub forma unui premiu important: Premiul Revistei VIP pentru cel mai bun solist de operă al anului 2011.

Începând cu septembrie 2014 este Membru de Onoare al Fundației George Enescu.

Observatii:
Bariton. Absolvent al Conservatorului de Muzica din Bucuresti in 1995.
1995-1997 - Bursă de studii oferită de guvernul austriac la “Mozarteum” din Salzburg (Austria).

Solist al Teatrului de Stat din Salzburg, Austria, intre 1997-1999.
Solist al Operei Nationale din Bucuresti din 1999.

Premii la Concursuri Internationale de Canto:
Premiul III in Italia (1997);
Premiul Special al Guvernului Japonez (2001);
Premiul Special la 'Hariclea Darclée', Braila (2002);
Premiul 'Ohanezian' al Forumului Muzical Roman (2002).

Repertoriu: Mozart: Nunta lui Figaro; Rossini: Barbierul din Sevilla; J.Strauss: Liliacul; Donizetti: Lucia di Lammermoor, Elixirul dragostei; E.Humperdinck: Hänsel si Gretel; Puccini: Gianni Schicchi, Boema, Madama Butterfly; Verdi: Trubadurul, Bal mascat, Traviata, Aida, Falstaff; Leoncavallo: Paiate; Mascagni: Cavalleria rusticana; Bizet: Carmen, Pescuitorii de perle; Gounod: Faust, Enescu: Oedipe.

Turnee: Japonia, Austria, Elvetia, Tailanda, Portugalia, Spania.

Categorii pentru Stefan IGNAT:
Muzica

Personalitati nascute in localitatea Constanta
Personalitati nascute in judetul Constanta
Personalitati nascute in zona/regiunea/statul Dobrogea
Personalitati nascute in tara Romania Romania
Personalitati nascute pe continentul Europa de EstComentarii
Nu exista comentarii in baza de date!
Nu puteti scrie comentarii! Nu sunteti logat! Mergeti la pagina de login!
Meditatii
Cautare personalitati in dictionar

Meditatii
Sondaje
Opera Nationala
Creare site

© Conspect dictionar personalitati, meditatii, maxime

Dictionar   Meditatii   Creare site